Skip to main content

Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen

Beter vindbaar bij Google?

Voorbeeld
Een aantal jaar geleden kon je zoekwoorden op je webpagina verbergen, bijvoorbeeld met onzichtbare, witte tekst. Google kon deze tekst echter wel lezen en nam deze mee in zijn zoekresultaten. Deze manier van werken (en nog tal van andere ‘trucjes’) ziet Google tegenwoordig als bewuste misleiding en zal dus eerder tegen je werken. Hier lees je er meer over >

Zo zijn er vele regels door de jaren heen veranderd. Iets wat u niet allemaal bij kunt houden, maar waarover Free Design gelukkig alle kennis in huis heeft.

Op de 1e plek
Om altijd bovenaan te staan in de lijst met zoekresultaten van Google moet je behoorlijk je best doen. Dit heeft te maken met de hoeveelheid websites, maar ook met je concurrenten en je dienst of product. Heb je veel concurrenten en zijn die flink actief op internet, dan kan het best lastig zijn en veel geld kosten aan Google-advertenties. Is je product of dienst makkelijk vindbaar door een goed te onthouden en uniek zoekwoord, dan kun je sneller bovenaan de ranking komen.

Om echt altijd op de 1e plek te staan (en te blijven!) zul je in ieder geval periodiek je website moeten verbeteren. Je moet je concurrenten voorblijven en steeds je website aanpassen aan de veranderingen die Google doorvoert. Daarvoor moet je dus eigenlijk maandelijks budget vrijmaken.

Daarom is het belangrijk om je eerst af te vragen of dit ook wel wat oplevert. Voor een webshop kan vindbaarheid bijvoorbeeld relevanter zijn dan voor een bedrijf dat zijn opdrachten meestal via andere kanalen binnenhaalt.

Wat kan Free Design hierin betekenen?
Free Design kan u adviseren of een hoge ranking bij Google voor u interessant en haalbaar is. Bovendien is het vanwege de veranderende regels goed om af en toe de instellingen van de website na te kijken. Wij kunnen uw website scannen en kijken waar we verbeteringen kunnen aanbrengen om de zoekresultaten te verhogen.

De volgende aspecten zullen wij in onze scan beoordelen een aanpassen:
- Metadescription
- Titel tag
- Google preview
- Headings
- Sitemap module
- Google webmastertools
- Koppeling Google Analytics

Daarnaast zijn er op dit moment twee manieren ontwikkeld die voor een groot deel kunnen bijdragen aan een beter zoekresultaat. Free Design kan u helpen bij de implementatie ervan:

Extra domeinnaam
Zo kun je een extra domein kopen en die koppelen aan je huidige website. Afhankelijk van welke extensie (.nl .com .net .eu .info .org .nu) zijn de kosten hiervoor vanaf 25,- t/m 37,50 per jaar.

SSL
Als eigenaar van een website ben je verplicht om voor databeveiliging te zorgen. Hiervoor kan Free Design een SSL-certificaat verzorgen. Voor 90,- per jaar is je website dan beveiligd. Dat levert bij Google een hoge waardering op en zal dus zeker meetellen in je ranking. Wilt u weten wat een SSL-certificaat is en doet? Klik dan hier >>

Meer informatie

Wil je meer weten bel of mail me dan voor een afspraak.