Skip to main content

Schoolbaan 1, 2371 VJ Roelofarendsveen

Website

laten ontwikkelen

Een website moet in de eerste plaats effectief zijn. Functie gaat voor vorm. Free Design ontwerpt en bouwt daarom websites die aan hun doel voldoen. Die passen bij uw huisstijl. En er óók nog goed uitzien! We bouwen websites in Joomla, Wordpress, Magento of OpenCart. En uiteraard geschikt voor tablets en smartphones.

Webshop
Free Design biedt u talloze opties. Van een simpel bestelformulier tot een uitgebreide webshop met betaalmogelijkheid. Wij zorgen voor een duidelijke navigatie, een begrijpelijke boodschap en mogelijkheden tot interactie.

Hosting & Onderhoud

Free Design is uw one-stop-partner voor uw website. Domeinregistratie, ontwerp en ontwikkeling, hosting op onze eigen servers… Wij verzorgen het hele traject. En met een onderhoudscontract op maat – inclusief gratis telefonische helpdesk – komt u nooit voor verrassende kosten te staan. Wil je meer weten bel of mail me dan voor een afspraak.

 

onze werkwijze voor website ontwikkeling

Door jarenlange ervaring in het ontwikkelen van een grote diversiteit aan websites hebben we een goede werkwijze ontwikkeld waarin we alle stappen die belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een effectieve website doorlopen. Zo komen we tot een effectieve website die bij uw wensen en doelen past en die u echt iets oplevert. Wij gaan als volgt te werk:

1 Briefing en offerte

Tijdens een eerste (kennismakings)gesprek bespreken we de wensen, eisen en doelstelling die in de nieuwe website verwerkt dient te worden. We bespreken de mogelijkheden voor hosting en onderhoud. Maar ook hoe u meer kunt bereiken met uw website en wat te doen met de veiligheid op internet. We bespreken de mogelijkheden en we geven tevens ook aan wat de consequenties zijn van sommige keuzes. Want gaat u zelf teksten aanleveren of laat u een SEO-schrijver uw teksten schrijven. Gaat u zelf foto’s maken of wilt u dat we een fotograaf op pad sturen of misschien wilt u wel stockfoto’s gebruiken? Wat wilt u dat uw bezoekers uiteindelijk gaan doen? Moeten ze gaan bellen, een offerte aanvraag doen of inschrijven voor een nieuwsbrief? Dit noemen we een “Call-to-action”. Want u wilt immers dat uw bezoeker over gaat tot actie, pas dan gaat de website wat voor u opleveren.

Offerte
Op basis van de briefing wordt een offerte op maat opgesteld. In deze offerte ziet u de verschillende prijzen van alle onderdelen die we hebben besproken. Sommige onderdelen heeft u standaard nodig, maar er zijn vaak ook onderdelen die u in een later stadium kunt gaan inzetten. Zo kunt u de kosten een beetje verspreiden. Zowel het eerste gesprek als de offerte zijn geheel vrijblijvend en verplichten u nog tot niets. Pas als de offerte is ondertekend hebben we een samenwerking en gaat Free Design voor u aan de slag.

2 Menu structuur en functioneel ontwerp

Voor de wat grotere website is het van belang om van tevoren na te denken over de structuur. Want als u uw website gebruikersvriendelijk wilt maken moet u uw bezoekers binnen drie kliks op de betreffende pagina kunnen krijgen die ze zoeken. Hiervoor maken we een menu-boom die inzicht geeft in de structuur van de website.

Functioneel ontwerp
Aan de hand van de briefing weten we wat er in de website verwerkt moet worden. In deze stap kijken we naar het functionele ontwerp. Wat is belangrijk en moet direct in het oog springen en wat is minder belangrijk en kan “onder de vouw”. Hoe functioneren bepaalde knoppen en wat is het effect.

3 Hosting en installatie CMS-pakket

Wij geven graag de voorkeur om uw website bij ons te laten hosten. Onze hosting is veilig, supersnel en biedt een goede service. Vooral veiligheid en snelheid is tegenwoordig de key voor de ranking bij Google. Bij onze hosting worden dagelijks backups gemaakt en de servers gescand op mogelijke aanvallen van buitenaf. Bij bedreigingen wordt hier direct op gehandeld, zo kunnen wij een betrouwbaarheid van 99,9% garanderen.

Verhuizing
Wanneer er een domeinnaam aanwezig is kunnen we die verhuizen naar onze hosting. Maar ook nieuwe domeinnamen kunnen we registreren. Graag geven we u advies over een goede naam en extensie, want dat is voor de vindbaarheid straks erg belangrijk. Op onze hostingserver richten we een hostingpakket voor u in om de website en mail te kunnen hosten. Uw bestaande mailadressen kunnen we verhuizen en/of we maken nieuwe mailadressen voor u aan. We maken een test-omgeving aan waar (kosteloos voor 3 maanden) we de bouw van de website kunnen uitvoeren. Dit is een plek waar de website te vinden is door u, maar niet door anderen en zeker niet door Google. U wilt immers niet dat Google al uw website indexeerd als u nog aan het ontwikkelen bent. Op de test-omgeving installeren we het CMS-pakket en maken we een database aan. Deze worden aan elkaar gekoppeld en verder ingericht.

4 Plugins installeren

Om een website te ontwikkelen heeft u naast het CMS-pakket en een database vaak meerdere plug-ins nodig. Welke plug-ins u nodig hebt hangt af van uw website-doel. Bijvoorbeeld: weergave Social Media feeds, inschrijven nieuwsbrief, offerte aanvragen, verkopen met IDEAL-afhandeling, enz. Ook zijn er een aantal plug-ins die we strandaard installeren zoals, backup-plugin, editor-plug-in, enz.

5 Template ontwerp

Na de installatie van het CMS-pakket en de plug-ins kan Free Design de template gaan installeren en ontwerpen. Bij het ontwerpen van de template houden we rekening met de bestaand huisstijl elementen. Denk aan kleurenpallet, lettertypes en andere vormgeef-elementen. We houden rekening met de benodigde posities zoals: menu('s), slideshow, taalkeuze, zoekfunctie, logo, header, footer en content. De template wordt direct responsive gemaakt zodat hij geschikt is voor de meest voorkomende smartphones en tablets. Om te zien of de template naar wens is zullen we enkele artikel pagina's klaarzetten met “faketekst” en ook enkele menuknoppen aanmaken. Want dan is het beter zichtbaar hoe het ontwerp eruit gaat zien. Als dit gereed is krijgt u de website voor het eerst te zien, via een link. U kunt vervolgens uw opmerkingen en wensen over de template aan ons doorgegeven. Free Design gaat deze opmerkingen verwerken.

6 Content invulling

Zodra het ontwerp van de template goed is kan Free Design verder met de invulling van de website. We plaatsen de aangeleverde teksten van de artikel-pagina's, maar ook van de menuknoppen en eventueel de zoekwoorden die bij het artikel passen. Ook de afbeeldingen (let op dat de benaming past bij de afbeelding, want Google kijkt hier naar) maken we passend en plaatsen we in de website. We maken de menu's, vullen de slideshow, richten eventueel een formulier in en voegen koppelingen toe aan interne- en externe URL's. Tevens kunnen we een video laten tonen of Social media berichten (facebook en twitter), maar ook een link naar diverse bestanden zoals een PDF, word-document of Excel-bestand is allemaal mogelijk. Hiervoor dient u alle input aan ons digitaal aan te leveren. Als alles is geplaatst zullen wij u een bericht geven om het te controleren. Vervolgens kunt u weer uw correcties doorgeven en zal Free Design dit verwerken. In twee correctierondes zal alles op de juiste plek op de site staan.

Meertalige website
Voor meertalig website geld dat we altijd eerst de website van de hoofdtaal helemaal afronden. Dit kan in het Nederlands zijn maar kan ook een andere taal zijn. Zodra de hoofdtaal akkoord is maken we een kopie van de website en gaan we daar de vertaalde teksten (liefst door een vertaalbureau en niet met Google Translate) in plaatsen. We zorgen voor vlaggetjes in de header, zodat bezoekers van taal kunnen wisselen. Een taal toevoegen kan ook altijd later nog, zo kun je b.v. elk jaar een taal toevoegen en spreid je de kosten.

7 SEO en veiligheid

Wanneer een nieuwe website wordt ontwikkeld is het verstandig direct een aantal instelling goed te zetten voor de zoekmachines. Op deze manier maakt u een goed start als de website live gaat. Zo maken en plaatsen we meta-omschrijvingen en alt-teksten voor afbeeldingen. Ook zijn titels en langere content belangrijk. We kunnen een SEO-plug-in installeren waarmee u uw content kunt verbeteren op SEO-gebied. Ook de snelheid van de website is van belang voor de ranking. Om optimaal resultaat te krijgen maken we de website met de nieuwste code en plug-ins. Tot slot, om er voor te zorgen dan uw website veilig is, maken we gebruik van een SSL-certificaat (het groene slotje in je browser). Door dit certificaat zal Google ook uw site hoger ranken, dus ook dat help weer een beetje mee.

8 Testen, corrigeren en lanceren

De website is in de laatste fase. Alle content staat erin en de website kan bijna live. We testen nog op verschillende browsers en divices om te kijken of alles goed werkt. Daar waar nodig, schaven we nog wat kleine details bij. Als u de website dan akkoord geeft, gaan we de website live zetten. We halen de website uit de test-omgeving en zetten hem op het domein wat daarvoor is ingericht.

na live gang
Als de website live is zijn er nog een aantal puntjes op de “i” te zetten. Zo willen we natuurlijk dat Google de website gaat meenemen in zijn zoekmachine. Dus we melden hem aan bij Google. Ook willen we zien of bezoekers komen, hoeveel, wanneer en waar ze naar toe gaan. Hiervoor koppelen we Google analytics. Na enkele dagen kijken we of Google dit allemaal heeft opgepakt en of de website opgenomen is in de zoekmachine.

let op met oude websites!
Wanneer u een oude website laat vervallen voor een nieuwe website, zult u dit aan moeten geven bij Google. U moet Google vertellen dat de oude URL’s zijn komen te vervallen en dat hier nieuwe URL’s voor in de plaats gekomen zijn. Dit noemen we “redirects”. Free Design neemt ook dit uit handen en past de redirect/verwijzing toe op uw nieuwe website.

9 Training

Wanneer wij de website opleveren gaat dit altijd gepart met een persoonlijk training. In een uurtje leggen we u uit hoe u zelf uw website kunt aanpassen. We maken een account aan, zodat u zelf in kunt loggen en wijzigingen kunt uitvoeren. We leggen uit waar de pagina’s, menu’s en andere onderdelen in het CMS-pakket staan. We laten zien hoe de teksten en afbeeldingen aangepast kunnen worden. Alles specifiek op uw website gericht. Zo kunt u zelf uw website gaan beheren.

10 Onderhoudscontract

Naast de training die we geven sluiten we ook altijd een onderhoudscontract af. Hiermee krijgt u toegang tot de backend, het uurtje training, maar ook 60 minuten telefonisch helpdesk. Deze helpdesk kunt u gebruiken voor korte vragen als u even iets niet kunt vinden of weet.

Updates CMS, template en plug-ins
Daarnaast houden wij met dit contact de technische updates van het CMS-pakket, de template en plug-ins voor u bij. Zo voorkomt u mogelijke onveilige situaties m.b.t. hackers. Wij houden deze update nauwlettend in de gaten en voeren deze uit wanneer dit nodig is. U hoeft dus niets te doen met meldingen over updates, dat is wel zo fijn!

Mocht u naar aanleiding van deze werkwijze nog vragen hebben, chroom niet.
Bel of mail ons gerust we leggen het graag nog eens aan u uit.