Stationsstraat 2b, 2371 SH Roelofarendsveen

Test uw website

Er zijn op internet vele tools om je website te testen. Ik gebruik deze test veel, omdat hij heel concreet aangeeft waar de verbeterpunten zitten.

Met deze tool kun je de snelheid van je website testen. Dit is belangrijk omdat Google dit meeneemt in zijn ranking, maar ook omdat het gebruikersvriendelijk is voor je bezoekers. Dus doe de test om te kijken of je website te optimaliseren is.

Hoe ga je te werk:

  1. Klik op de button hierboven "Doe de test nu". Je komt dan op de website van GTmetrix.
  2. Vul in de balk "Enter URL to Analyze..." de website naam in van de website die je wilt testen, b.v. www.mijndomein.nl.
  3. Klik op de button "Analyze" en wacht enkele seconden. Afhankelijk van de grootte van je website kan dit even duren.
  4. Dan komt daar een score uit. GROEN is goed ????, hoe meer ORANJE/ROOD hoe slechter je website presteert.
  5. Aan de rechterzijde staat een rode knop "Download PDF". Hiermee kun je het rapport downloaden om door te sturen naar je webspecialist of om later zelf nog eens te bekijken.

Hoe kun je de snelheid van je website verbeteren?
Dat wordt al snel wat technisch, en misschien kun je het daarom beter overlaten aan een specialist. Maar ik help je alvast een stukje op weg, voor als je toch zelf aan de slag wilt:

  1. Optimize images: slechte prestatie hiervan komt door te grote (te veel mb's) afbeeldingen. Maak je afbeeldingen kleiner en vervang ze op je website. Je zult zien dat de prestatie snel omhooggaat.
  2. Serve scaled images: slechte prestatie hiervan komt door geschaalde afbeeldingen (lijkt een beetje op punt 1). Hier heb je heel grote afbeeldingen in je website gezet die kleiner getoond worden. Zonde, want dit haalt de snelheid uit je website.
  3. Enable gzip compression: kan o.a. te maken hebben met een verouderd CMS (Content Management Systeem) of verouderde template die je gebruikt. Een update hiervan kan veel schelen. Bij een oude site die niet ge├╝pdatet kan worden, zal hier niet veel aan te doen zijn.
  4. Verder kun je de snelheid ook verbeteren door veel code te optimaliseren. De techniek van code verandert constant en wordt steeds beter en compacter. Hierdoor wordt de snelheid ook veel hoger. Denk daarbij aan scripts zoals Java, PHP. Maar ook aan Stylesheets (CSS). Free Design kan je desgewenst adviseren en oplossingen aandragen.

Als laatste tip
Denk ook aan je hostingpartij. Dit wordt vaak vergeten, maar is ook heel belangrijk voor je prestatie op internet. Een goede hostingpartij heeft de nieuwste PHP-versie beschikbaar voor een goede en snelle database. Maar een goede hostingpartij heeft ook de servers optimaal ingericht voor het leveren van een goede, stabiele en snelle website. Ook hierin kan Free Design je adviseren en een goede oplossing bieden.

Kom je er niet uit, of wil je meer advies?
Bel of mail dan eens met Joyce, zij kan je vast hierbij helpen.

contact

Free Design
Stationsstraat 2b
2371 SH Roelofarendsveen
T: 071 3317433
E: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

volg ons